A természetes hajápolás fontossága

A természetes hajápolás fontossága
Megjelenésünk, magabiztosságunk, kedélyállaputunk nagyon sokszor függ hajkoronánk állapotától. Nem csak mi nők szeretjük ha hajunk ápolt és egészséges,  férfitársainknak is rettentően fontos hogy könnyed, egészséges és fitt legyen fejbőrük és hajuk egyaránt. 

Sokan fordultak hozzám még évekkel ezelőtt hajhullással, korpás fejbőrrel, viszketeg sebes fejbőrrel. Iszonyú kellemetlen lehet akár a legegyszerűbb korpás elváltozás is, mely megkeserítheti mindennapjainkat a hajhullásról és kopaszodásról nem is beszélve.

Sajnos évekig én is küzdöttem hasonló problémákkal, így a termékfejlesztések során nagyon jó tesztalany voltam. Hajhullás esetén mindig gondolnunk kell valami belső, szervi problémára így, érdemes egy teljes vérképet csináltatni amiben vas és pajzsmirigy értékeket is vizsgálnak, de ilyen tüneteket okozhat pl. egyes esetekben a lisztérzékenység is. Természetesen nem csak belső problémák miatt hullhat hajunk vagy korpásodhat fejbőrünk.

A boltok polcain óriási választékban találunk hajápoló termékeket. Hajlamosak vagyunk arra hogy illat, tetszetős csomagolás vagy más egyéb nem releváns tulajdonság alapján válasszunk sampont, hajbalzsamot és egyéb hajápolási készítményt. Mint minden más kozmetikumnál a hajápolásban is nagyon sok olyan összetevő szerepelhet egy-egy hajápoló készítményben melyek lehet hogy illatosak, de használatukkal több kárt okozunk magunknak, mint amilyen hasznosnak véljük őket.

Legyünk itt is tudatosak és olvassuk el a termék hátoldalán az összetevők listáját.

A hajápoló termékeknél vásárlói elvárás, hogy egy sampon nagyon jól habozzon és a hajunk csillogjon hajmosás után. Ezt a hatást nagyon olcsón és hatékonyan olyan összetevőkkel lehet elérni melyek nagyon nehezen visszafordítható problémákat okoznak majd.

Gondolkozzunk csak picit...

Ezek a káros összetevők a kőolajszármazékok, SLS, SLA, szilikon, szulfátok, stb teljesen eltömítik fejbőrünk pórusait ahelyett, hogy megtisztítanák azokat. Látszólag természetesen tiszta lesz hajunk, de minél többet használjuk ezekből az összetevőkből álló készítményeket annál jobban viszket fejbőrünk, egyre gyakrabban kell hajat mosnunk ahhoz. hogy komfortosan érezzük magunkat.

Nézzük csak mi történik:

Miért is kenjük be szilikonnal autónk műszerfalát? Azért, hogy gyönyörű fényes legyen és TELJESEN LEZÁRJUK A FELSZíNÉT HOGY TÖBB POR NE JUTHASSON BE! Ez a szilikon és a fent felsorolt káros összetevők komedogén jellegüknél fogva teljesen eltömítik fejbőrünk pórusait mely ezek után nem tudja alap feladatát ellátni. Egyszerűen nem tud lélegezni, nincs megfelelő vérellátás, agyagcsere hiszen megfojtottuk szegényt. A folyamat eredményeképpen a először csak korpásodik fejbőrünk, majd elkezdődik a hajhullás és a kopaszodás folyamata.

Mit is tegyünk hogy elkerüljük ezeket a kellemetlen tüneteket?

  • Érdemes nagyon odafigyelnünk, hogy hajápoló készítményeink milyen alapanyagokból készülnek. Fontos, hogy kizárólag természetes anyagokból álljanak. Érdemes tehát végig böngészni az összetevők listáját. Ha parabént, EDTA-t, ásványi olajat, szilikont, sodium lauryl sulfate (SLS)-t találunk az összetevők között akkor gondoljuk végig hogy biztosan ezt a terméket akarjuk-e használni?

  • A minőségi natúr hajápoló készítmények között biztosan nem találunk majd ilyen összetevőket, hiszen az általunk fejlesztett hajápoló termékeknek elsődleges célja a hosszú évek alatt lerakódott káros anyagokat eltávolítása, melyeknek következményeképpen a fejbőrünk úgy érzi magát, mintha állandóan egy szoros gumisapka lenne rajta ami nem hagyja élni, lélegezni. Attól függően, hogy milyen vastag ez a réteg ez a tisztító folyamat minimum 3 hónapig, de akár 2 évig is eltarthat. Rendkívül fontos, hogy ez idő alatt ne gyengüljünk el és ne használjunk egy alkalommal sem mást csakis a natúr termékeket.
     
  • A problémánk nem fog egyik pillanatról a másikra varázsütésre megváltozni, mivel hosszú évek alatt tettük tönkre, így legyünk kicsit türelmesek a probléma megoldása során. Az első időkben a korpásodás felerősödhet hiszen a tisztulási folyamat pontosan erről szól hogy ezt a réteget eltávolítsuk és a fejbőr ismét életre keljen s elláthassa feladatát. Felemelő érzés amikor elérjük majd azt a pillanatot hogy nem viszket már ,nem kell kínlódnunk a korpával és hajhullással.


Ha a tükörbe nézünk akkor egy egészséges dús hajkoronát látunk majd ha ezentúl kizárólag természetes anyagokból készült hajápoló termékeket használunk. Következő cikkünkben beszélünk majd részletesen az általunk gyártott termékek összetevőiről és azok hatásáról is.